Voorwaarden voor herplaatsing

Wij vinden het belangrijk dat de konijnen bij ons uit de opvang naar een goed tehuis gaan met lekker de ruimte. Daarom hebben we enkele voorwaarden opgesteld in belang van de konijnen. Dit zijn naar onze mening de basisbehoeftes van het konijn. Wij wijken niet af van deze voorwaarden.

  • Konijnen zijn dieren die veel ruimte nodig hebben. Wij vinden dit enorm belangrijk dat ze dag en nacht de ruimte hebben. Het is daarom van belang dat ze dag en nacht toegang hebben tot een veilige ren. Het schuilhok hoeft niet groot te zijn, zolang ze maar hun grote achterpoten kunnen gebruiken. Genoemde afmetingen is een minimale ruimte op één laag oppervlakte en niet verdeeld over meerdere verdiepingen en dag en nacht beschikbaar. Een koppel dwerg/kleine konijnen moeten een minimale ren van 4m2 hebben (2x2 meter of andere verhoudingen). Een koppel middelgrote konijnen moeten een minimale ren van 6m2. hebben. (2x3 meter of andere verhoudingen). Een koppel grote konijnen moeten een minimale ren van 8m2 hebben (8x1 meter of andere verhoudingen). Heeft u konijnen van verschillende grotes of heeft u een groep konijnen overleg dan met ons. Zie voor meer informatie voor goedgekeurde verblijven onze huisvesting pagina.

  • Wij herplaatsen geen konijnen die alleen komen te zitten. Altijd in koppels van een gecastreerde ram en voedster. Een konijnenmaatje is een basisbehoefte van konijnen. 

    Wij plaats geen 2 rammen of 2 voedsters samen, omdat dit in veel gevallen uit zal draaien in vechten en meestal onstabiel is. In het wild leven ze ook in paartjes in een groep. In een groep plaatsen wij wel gelijke geslachten onderling zolang de verhouding voedsters en gecastreerde rammen maar kloppend is.

  • Indien u door omstandigheden niet meer voor het konijn(en) kunt zorgen dienen ze terug te komen naar de opvang.

  • Indien er medische zorg is vereist moet het konijn daarin voorzien worden. Als een konijn 12 uur niet eet gaan de darmen stil liggen, na 24 uur kan dit fataal zijn. Een konijn dat niet eet moet binnen 3 uur naar een dierenarts.

  • Er mag niet gefokt worden met konijnen die bij ons uit de opvang komen. Ook niet één nestje. Wij staan niet achter het vermeerderen van konijnen daarbij weten wij te weinig over de erfelijke achtergrond van de konijnen.

  • Als een konijn alleen komt te zitten dan moet deze binnen drie maanden een nieuw konijnenvriendje of konijnenvriendinnetje krijgen. Een konijn mag niet langer dan drie maanden zonder overleg alleen komen te zitten.