Afstand doen van uw konijn(en)

Wij vangen alle soorten, maten en rassen konijnen uit Friesland, Drenthe, Noord-Flevoland, Overijssel en Groningen. Hier buiten adviseren wij contact op te nemen met een andere opvang meer in de buurt. 

Soms moet u om een bepaalde reden afstand doen van uw konijn(en).
Een vervelende situatie en wat is dan het beste?

Wij raden u aan om uw konijn dan naar de opvang te brengen, u bent er dan verzekerd van dat we op zoek gaan naar een goed tehuis met een ander konijnenmaatje en lekker de ruimte. Zet uw konijn vooral niet gratis op een advertentiesite, omdat er veel handelaren en slangenhouders actief zijn die zich voor doen als een goed te huis. Ook zomaar afstaan bij een kinderboerderij is niet overal gegarandeerd een goed plekje. Een tam konijn overleeft het niet in het wild, zet dus nooit uw konijn zomaar uit in het bos.

Kosten voor afstand doen € 20,00 per konijn. 

Dit is slechts een klein gedeelte van de kosten die wij hebben (castratie, vaccinties etc.). Konijnen die bij ons uit de opvang komen kunnen kosteloos terug gebracht worden. 

Mocht u om welke reden de bijdrage niet kunnen betalen, geef dit van te voren aan. Wij begrijpen dat er situaties zijn waarin dit niet mogelijk is en zijn bereid te kijken wat we hierin kunnen doen en mee te denken. 

Wilt u, uw konijn afstaan aan de opvang? Dan kunt u onderstaand formulier invullen.
Soms hebben wij een wachtlijst, omdat wij op dat moment niet direct ruimte hebben, mocht dit het geval zijn krijgt u hier verder informatie over. 

Let op!
Na het invullen van het formulier krijgt u altijd automatisch een bevestiging van ontvangst. Als u deze niet heeft gehad, is het formulier niet bij ons binnen gekomen. Krijgt u geen reactie van ons? Check uw spam box, daar wil deze regelmatig belanden. 

Enkel gevonden konijnen en konijnen die bij ons weg komen, kunnen momenteel bij ons terecht! Hiervoor kunt naar ons mailen op

Op dit moment hebben wij een opnamestop, wij nemen ook geen konijnen op de wachtlijst aan, deze is al dermate lang dat het niet zinvol is.