Hoe werkt dat, een konijn uit de opvang?

De vraag die wij natuurlijk regelmatig krijgen, hoe werkt dat eigenlijk een konijn uit de opvang? Is het niet veel makkelijker om een konijn bij een winkel te kopen die verder geen vragen en voorwaarden stelt? 

Ja, natuurlijk is dat veel makkelijker, maar ook weer niet en dan is het ook maar net de vraag van wat voor konijntje krijgt u echt, hoe gaat het karakter ontwikkelen? Kan die wel samen met mijn konijn? Wat als het niet gaat? Wat als die gaat bijten? Allemaal dingen die wij voorkomen door onze voorwaarden en werkwijze, want hoeveel konijnen wij niet in de opvang krijgen van mensen die makkelijker een konijntje in de winkel hebben gekocht en zich totaal anders ontwikkelde dan verwacht of niet samen ging met het andere konijn, dat is inmiddels ontelbaar. Onze werkwijze kost u wellicht iets meer tijd, maar door deze werkwijze heeft u daarna wel echt konijntjes die bij uw situatie en elkaar passen. Daarnaast geeft u een konijntje(s) een tweede kans, fantastisch toch?

Mocht u interesse hebben in een konijn(en) uit onze opvang vragen wij het volgende te mailen of ons formulier zo volledig mogelijk in te vullen.

  • Een foto van de huisvesting die dag en nacht beschikbaar is.
    We kunnen het gaan hebben over lengte, breedte, hoogte, maaswijdte, overdekt en ga maar even door, maar met een foto is het in één blik helemaal duidelijk. Want het ene konijn is een houdini, het andere konijn kan niet op tegels, weer een ander konijn heeft veel hoogte nodig etc. Oftewel zo kunnen wij een goed beeld vormen welke konijnen mogelijk in de situatie passen. Ook vinden we het natuurlijk leuk om te zien hoe de konijntjes terecht komen.
  • Indien u al een konijn heeft waar een konijn van ons aan gekoppeld moet worden hebben we nog een karakteromschrijving van uw konijn nodig. Aan de hand daarvan kunnen wij kijken voor een geschikte match.

Als u dit mailt naar  of onderstaand formulier invult gaan wij kijken of we een geschikte match hebben zitten voor u en/of uw konijn(en). 

En dan, een afspraak?

Daarna maken wij een afspraak om uw konijn bij ons te laten logeren voor een koppeling. Gemiddeld blijft uw konijn een weekje logeren en kan daarna thuis weer in zijn/haar eigen verblijf samen met het nieuwe konijn. Hier zitten geen verdere kosten aan verbonden dan het adoptietarief. Een konijn is een vrij territoriaal dier, daarom moeten ze eerst bij ons kennis maken in een vreemde omgeving. Door hier te logeren kunnen wij de beste match maken. Kunt u om wat voor reden uw konijn niet bij ons laten logeren? Neem dan contact met ons op.

In geval van adoptie van een koppel plannen wij na wat informatie wisseling een afspraak in om te komen kijken. Een koppel wat al bij elkaar zit kan eventueel direct mee, konijnen die nog niet aan elkaar gewend zijn gaan wij later koppelen en kunnen later opgehaald worden. 

Na het invullen van het formulier krijgt u altijd automatisch een bevestiging van ontvangst. Als u deze niet heeft gehad, is het formulier niet bij ons binnen gekomen. Krijgt u geen reactie van ons? Check uw spam box, daar wil deze regelmatig belanden. 

Vergeet niet onze voorwaarden voor herplaatsing te lezen, dit in belang voor de konijntjes. 

captcharefresh