Koppels

Op deze pagina staan alle koppels die plaatsbaar zijn en ruime ren zoeken. Alle rammen en voedsters zijn gecastreerd. We vragen een adoptiebijdrage van € 120,- voor een gecastreerd en gevaccineerd koppel. 

Toelichting:
Minimale ren: De ruimtebehoefte verschilt per konijn en is o.a. afhankelijk van factoren als formaat en activiteit. Hier staat een inschatting van de ruimtebehoefte van het desbetreffende konijn, ook in de nacht, zodat u direct weet of uw verblijf eventueel geschikt kan zijn.

Koppels in pleeggezin: Wegens beperkte ruimte in de opvang en de konijnen meer ruimte hebben in een pleeggezin, verblijven koppels vaak daar. Bij interesse kunnen ze bezocht worden in pleeggezin of bij ons in de opvang nadat ze terug gebracht zijn. Voor meer informatie hierover, neem contact op. 

Overweegt u een konijntje te adopteren bij ons? Wij verzoeken u vriendelijk om eerst onze plaatsingsvoorwaarden door te lezen. Helaas kunnen we niet van deze voorwaarden afwijken. Heeft u vragen? Lees dan eerst eens deze pagina's door: Hoe werkt het? en huisvesting

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 


Hieronder staat een indicatie van de konijnen die in de opvang zitten. 
Houd er rekening mee dat een konijn die hieronder staat al geplaatst kan zijn of in koppeling zit, echter zitten er vaak veel meer dan op de website vermeld staan. 
Reserveren van koppels is mogelijk voor maximaal een week in verband met de doorstroom. 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2023

Aantal plaatsbare koppels op de website: 2
Aantal plaatsbare koppels in de opvang: 2


Naam: Thobin & FloreaThobinFlorea
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: 5 jaar & onbekend
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: driekleur en wit/zwart
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
In de opvang sinds: januari 2023
Beschrijving: Florea en Thobin komen oorspronkelijk allebei bij ons uit de opvang vandaan. Ze zijn helaas door omstandigheden van de eigenaren weer teruggekomen bij ons. Ze zijn op zoek naar een plek waar ze fijn samen kunnen gaan wonen. Het is een leuk stel, ze vinden het wel erg spannend allemaal, ze hebben wat tijd nodig om te wennen. Maar iets lekkers maakt al veel goed! Bij wie mag dit leuke stelletje komen wonen? Florea en Thobin zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


 

smurf2 BorderMakerNaam: Kumar en Nicollephoto 5334707290302956754 yphoto 5334707290302956753 y
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: onbekend 
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: isabella en zwartbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: december 2020 en september 2021
Beschrijving: Kumar is met een groep konijnen hier binnen gekomen wegens verhuizing. Helaas, had hij wat slechte ervaring met andere konijnen en met zijn dominante karakter was het heel moeilijk hem te matchen. Uiteindelijk hebben we besloten dat hij zijn eigen meisje mocht uitkiezen en dat is gelukt! Vrolijke nieuwsgierige Nicolle is helemaal wijs met hem en hij met haar. Het is een heel leuk stel, Kumar is niet zo verlegen meer als eerst, maar wel op zijn hoede. Nicolle is een heel open vrolijk dametje dat graag bij je komt kijken of er wat te doen is. Wie geeft dit leuke stel een mooie grote ren? 


moossmurf2 BorderMakerhertog jan 2paris 1Naam: Pluis en Pukkie
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: middelgroot
Leeftijd: 3 jaar
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: blauwbont en blauw
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
In de opvang sinds: december 2021
Beschrijving: Pukkie en Pluisje zijn 3 jaar oud en ze zijn samen in huiselijke sfeer opgegroeid. Ze zijn een aanhankelijk stel, zodra je in de ren stapt komen ze gelijk naar je toe om een aai te halen of wellicht krijgen is er een snack te halen? Pukkie zijn favoriete hobby is eten en dat is ook wel een beetje te zien. Meneer heeft wat overgewicht en moet nog wel wat afvallen.Het is een leuk stel samen die wel de ruimte nodig hebben want ze mogen graag samen op ontdekkingsreis gaan en zitten dan ook overal in en op. Pukkie heeft wat E.cuniculi klachten gehad, gelukkig in milde vorm en is ze hier heel snel van herstelt. Het kan wel zijn dat dit in de toekomst terug komt. In de opvang kunnen we hier alles over vertellen.  Pukkie en Pluis zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie.