Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage bestaand koppel ingeënte en gecastreerde voedster en ingeënte en gecastreerde ram: 100 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinties en castraties.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD Plus

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting


drupdrupdrupje en muk 2Naam: Drupje en Yellow
Herplaatsbaar vanaf:
Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: 4 jaar en 2 jaar
Minimale ren: 6 vierkante meter voor de nacht, overdag vrije uitloop hele grote ren/tuin
Kleur: Konijngrijsbont en geel
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Mei 2019 en augustus 2020
Beschrijving: Drupje, een geweldig konijn naar mensen toe. Gek op aandacht, maar ook heel druk en ondernemend, daarom zoeken we een grote ren voor haar. Ondanks castratie heeft ze nog regelmatig last van haar hormonen. Ze is erg kieskeurig als het om een ventje gaat en met koppelingen met heren van mensen wilde het niet vlotten. Uiteindelijk hebben we ook alle heren die bij ons binnen kwamen laten kennis maken, maar de meeste wees ze keihard af. Tot Yellow binnen kwam in augustus dit jaar en uiteindelijk kennis hebben laten maken met Drupje en dit is dikke mik. Onafscheidelijk, liggen vaak bij elkaar, wassen elkaar en gaan graag samen op onderzoek. Drupje is nog steeds zo gek op aandacht van mensen en ontzettend nieuwsgierig, ook Yellow is een erg vrij ventje wat graag bij je komt kijken. Omdat Drupje zo energiek is zoeken we echt een ruime ren, daarnaast hebben ze hier in de opvang ook voor de nacht 8m2 en overdag lopen ze in een mega grote ren op gras. De reden dat we toch een ander huisje zoeken is dat ze meer aandacht fijner zouden vinden dan wat ze hier krijgen. Graag overleggen we de opties, Drupje zit inmiddels al lange tijd bij ons daarom zoeken we nu een uber top plekje voor haar samen met Yellow. Wie heeft voor dit super leuke gave koppel een fijn plekje?

Foto's van Yellow volgen. 


fiebie 1hertog jan 2nikita en vladimir 1 BorderMakerNaam: Nikita en Vladimir
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: Wit rus en ijzergrauw met wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2019
Beschrijving: Nikita en Vladimir zijn een vriendelijk stel dat het allerliefst lekker samen op de uitkijk ligt. Ze zijn allebei dol op eten, en Nikita is wat aan de zware kant, maar dat moet met genoeg beweging wel goedkomen. Ze gebruiken ook graag een graafbak.Nikita laat zich af en toe graag aaien. Gewoon twee konijnen die graag konijnendingen doen. Ze zijn in de opvang gekomen nadat hun eigenaar ze toch niet meer wilde hebben. Wie heeft een mooie ren over voor dit Russische koppel? Nikita en Vladimir zitten in een pleeggezin en niet in de opvang. Bij interesse is het handig is het mogelijk ze bij het pleeggezin te bezoeken of dat ze hier vooraf gebracht worden. 


drupdrupdrupje en muk 2Naam: Coco en Chanel
Herplaatsbaar vanaf:
Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: onbekend
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: zwartbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: september 2020
Beschrijving: Coco en Chanel zijn een ontzettend leuk dames koppel. Normaliter herplaatsen we geen twee konijnen van hetzelfde geslacht samen, ook niet als ze samen binnen komen, want we zien al snel scheuren die je niet hebt met een ram - voedster koppel. Maar deze twee dames gaan ontzettend goed samen en zijn erg gek met elkaar. We verwachten dan ook geen scheurtjes in deze relatie. Het is een super leuk koppel, ze komen graag bij je, reuze nieuwsgierig en zijn gek op een aai. Kortom als je een gezellig koppel zoekt wat ook mens gericht is, dan zijn Coco en Chanel een hele leuk koppel om te adopteren. 
coco coco coco


drupdrupdrupje en muk 2Naam: Pleun en Noortje
Herplaatsbaar vanaf:
Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: 5 en 3 jaar
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Madagascar en zwart
Gecastreerd: Ja 
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Augustus 2020
Beschrijving: Pleun en Noortje zal een uitdaging worden om een huisje te vinden, toch hopen we dat die er is. Noortje de zwarte dame heeft helaas een afwijking in haar gebit, waardoor ze waarschijnlijk in de toekomst nog wel behandelingen nodig heeft en mogelijk niet zo oud gaat worden. Wij willen deze behandelingen blijven betalen mits deze in onze vaste praktijk Pets & Passie in Wolvega gedaan worden. Meer informatie hierover, neem gerust contact op?
De tweede moeilijkheid is het punt dat het niet het meest makkelijke koppel is. We herplaatsen ze sowieso niet bij jonge kinderen (als die bij de konijnen komen). Pleun vindt bijvoorbeeld aaien echt fijn, maar er zit ook een echte kop op als meneer het er niet mee eens is. Noortje is een verlegen dame en houdt niet van poespas. We hopen toch een fijn plekje voor ze te vinden, want bij ons in de opvang vervelen ze zich. Wie geeft Pleun en Noortje een fijn huisje? Voor Pleun en Noortje geldt een speciaal aangepast adoptie tarief. 
coco coco coco