In memoriam

We doen ons uiterste best om alle diertjes die we opvangen een beter leven, een nieuwe toekomst bij een lief baasje te geven. Gelukkig lukt dat meestal. Soms lukt het niet. Soms worden ze ziek, of heeft het leed dat ze geleden hebben te veel schade aangericht. Soms glippen ze ons zo maar door de vingers. Soms sterven ze plotseling, soms na een periode van samen vechten voor hun leven. Soms moeten we zelf de keuze maken om ze te laten gaan. Soms is ze uit hun lijden verlossen het enige dat we nog voor ze kunnen betekenen.

Elk dier is belangrijk voor ons. Geen van allen zal ooit door ons vergeten worden. Deze dieren zijn degenen die het moeilijk maken, want het doet pijn om een dier te verliezen. Het zijn nooit 'maar' konijnen, het zijn levende wezens die volledig van ons afhankelijk zijn, die ons vertrouwen en waar wij verantwoordelijk voor zijn. En ondanks het verdriet zijn we blij iets voor deze diertjes betekend te hebben.

Omdat we het belangrijk vinden dat deze prachtige dieren nooit vergeten worden, hebben we hier een plekje voor ze gemaakt.


digger

DIGGER
11-2-2019

Digger herplaatsten we ooit als jong konijn, na een vijftal jaren kwam hij terug in de opvang wegens verhuizing, samen met zijn vriendin Tammy. Dit was in maart 2018, we plaatsten we op de website, maar er kwamen geen mensen met interesse. Digger was inmiddels 5 a 6 jaar en ondanks dat het niet oud was, had hij wel wat artrose, maar kon zich prima redden. Tammy was een vrolijke spring in het veld en waarom er niemand met intersse kwam geen idee. Ze hadden het niet slecht bij ons, hele grote ren overdag en 's nachts wat te beperkt, dat gunden we ze graag wat meer qua ruimte. Helaas, is op 11 februari 2019 Digger onverwachts overleden. 's Avonds nog niks aan de hand, de volgende ochtend was hij er niet meer. Dag lieve Digger, we gaan je missen. 


vondel 3

VONDEL
28-1-2019

Vondel kwam hier met zijn broertje Humpy in de opvang als hummeltje van 8 weken oud, snotters en olifantstanden. Ondanks vele onderzoeken en kuurtjes kwam hij nooit volledig van de snot af, maar het was stabiel met af en toe onderdrukken. Helaas, was dat niet voldoende om een oud konijntje te worden en heeft hij bijna 3 jaar bij ons mogen wonen in de groep, maar hebben we in 2019 afscheid moeten nemen. Dag lief klein ventje. 


wessel 1

WESSEL
11-12-2018

Wessel kwam op drie jarige leeftijd binnen via afstand. Vreselijk gebit, dus hij bleef hier wonen. Helaas volgden de gebitsbehandlingen steeds sneller op elkaar en was het gebit steeds slechter, de wortels waren te lang en er begonnen ontstekingen op te spelen. Wessel heeft toch nog een mooi jaar bij ons in de groep kunnen leven, maar toen was het echt niet meer konijnwaardig. 


mcfluffy

MC FLUFFY
27-9-2018

Mc Fluffy kwam in de opvang als al bejaard ventje van +/- 11 jaar. Hij kon niet meer in zijn huidige huis blijven. We hadden al snel besloten dat hij bij ons bleef wonen, want hij was al echt bejaard. Helaas hebben we na een aantal maanden afscheid van hem moeten nemen, omdat zijn lichaampje echt op was. 


milo

MILO
19-9-2018

Milo kwam hier in de opvang met vader, moeder, broer en zus. Moeder was ontsnapt en zo bij vader terecht gekomen, allemaal moesten ze weg wegens tijdgebrek/verhuizing en zo kwam Milo als uk van 2 weken bij ons. Helaas, kwamen we er al vrij snel achter dat hij het megacolon syndroom had en al heel erg jong met symptomen is niet positief. Hij is heel lang stabiel gebleven met de juiste voeding etc., maar helaas is hij toch vrij onverwachts na een jaar overleden. 


marijn

MARIJN
9-7-2018

Marijn kwam via afstand bij ons binnen, al behoorlijk op leeftijd en met een dikke tumor in zijn bal, helaas bleek zijn gebit ook in erg slechte staat. Helaas, bevonden zich ook ontstekingen bij de kieswortels en was het gebit algeheel een drama en weinig echt meer goed in te krijgen. Toch kregen we het stabiel en genoot hij van zijn tijd hier, helaas werd zijn gebit er niet beter op en toen de ontstekingen echt pijnlijk werd en niet stabiel te krijgen, hebben we hem helaas moeten laten gaan. 


31120770 1344414752326371 4486269430036168704 n

BOBBIE
25-5-2018

Bobbie kwam toevallig tegelijk met Mila binnen en ook hij had dat vreselijke met de kaak. Ook hem hebben we nog laten genieten met een paar keer een gebitsbehandeling. De laatste keer hoopte we dat het ook een optie was toen hij slechter begon te eten, maar toen was in korte tijd een ravage geworden. Iets waar we niks meer aan konden doen. We hopen dat Bobbie nog een fijne tijd gehad heeft bij de bende van ellende, het was een uniek bijzonder ventje. Van Bobbie hebben we geen mooie foto kwamen we achter, want hij zat het liefst hutje mutje met de rest zoals op de foto met Wessel † en Vondel †


cara

CARA
20-5-2018

Cara was geplaatst en kwam wegens stoppen met konijnen terug, helaas kreeg ze al heel snel E.cuniculi en ondanks dat we het redelijk stabiel kregen, kreeg ze het na een aantal maanden zo heftig terug en het werd ook niet meer stabiel, ze kon zichzelf niet meer redden en was verlamd, het was ontzettend sneu en niet konijnwaardig. Dag lief klein meisje.


28618887 1322870387814141 2264337589817774098 o

MILA
12-5-2018

Mila kwam in de opvang terwijl ze al een kaakbotvergroeiing/tumor had. Nog erg jong, nog geen twee jaar oud, we zien dit steeds vaker in een erfelijke afwijking. Ze had op dat moment niet echt direct last hier van en at nog goed en genoot van haar maatjes. Helaas, was het van korte duur, want het begon te groeien, een ontsteking kwam er bij en pijnstilling kon het ook niet onderdrukken. Het was geen konijnwaardig leven meer en gezien er geen mogelijkheden waren voor herstel, hebben we haar helaas moeten laten gaan. 


levi

LEVI
27-3-2018

Levi kwam relatief jong bij ons binnen, eerst niks aan de hand, maar hij begon al snel vage neurologische klachten te hebben, nou ja vooral evenwichtsafwijkingen. Eerst denk je dan nog aan E.cuniculi, maar het zag er zo anders uit. Toch voor de zekerheid die weg in, want veel meer kan je niet. Helaas, werd het alleen maar erger en erger, het was echt mis in zijn kopje. Opgegeven moment kon hij niet meer konijnwaardig leven, niet meer normaal eten, niet meer normaal rustig en zichzelf niet verzorgen. Niet konijnwaardig voor hem. Daarom hebben we afscheid genomen van Levi, dag klein knap ventje.  


tarzan

TARZAN
15-3-2018

Tarzan kwam als jong konijn in de opvang, meteen met urinebrand. Onderzoeken volgden en het bleek toch echt E.cuniculi met ups en downs bleef het onder controle en na 8 jaar kreeg hij toch nodige andere problemen. Toen meneer stopte met eten en ook niet op gang kwam, meerdere onderzoeken gedaan en kwamen we er achter dat de linkerkant oor/neus/oog niet goed was, ook een blaas en niersteen op foto's en een afwijkend hart. Kortom zijn lichaam was op, al is 8 jaar niet oud, voor een EC konijn is dat wel heel oud.


vicky

VICKY
15-3-2018

Vicky kwam meteen in de opvang met gebitsafwijkingen als jong konijn van enkele maanden oud. Jaren konden wij het stabiel houden en met behandelingen relatief weg krijgen, tot een abces echt niet onder controle kreeg en ook tegen haar oogkas aandrukte. Ze had continue pijn, het was niet eerlijk naar haar. Dag knap lief meisje. 


hope

HOPE
1-2-2018

Hope was gedumpt en had twee gebroken poten, helaas oudere breuken waardoor pinnen of zetten niet meer mogelijk was. We hadden de hoop dat het bot van de achterpoot met klein huisvesting goed kon groeien en we de voorpoot konden amputeren, helaas wilde dat ook niet. Twee poten amputeren was geen optie en daarom hebben we Hope helaas moeten laten gaan. 


buster

BUSTER
24-12-2017

Buster kwam als ventje van 10 jaar nog in de opvang en al hoogbejaard. Slecht gebitje en niet het vlotste meer ter poot. Helaas is hij maar heel kort bij ons geweest, hij kreeg het ineens benauwd en na foto's gemaakt te hebben was er maar 1 conclusie en dat was dat we hem helaas moesten laten gaan :( 


humpy 3

HUMPY
13-12-2017

Humpy kwam in de opvang als gevonden konijn van rond de 8 weken, samen met zijn broertje Vondel. Al snel bleek hij chronische snotter problemen te hebben en olifantstanden. We hebben hem gehouden, maar helaas was het onderdrukken van de snot niet genoeg en nadat hij 2 jaar bij ons is geweest is hij er tussenuit gepiept. We hopen dat hij een fijne 2 jaar in ons groepje heeft gehad. 


zeus 2

ZEUS
13-5-2017

Zeus kwam hier binnen met een groep konijnen, hij had echt twee mega grote diepe wonden op zijn kont zitten van het jagen van de andere ram op hem. Gelukkig kregen we dit herstelt, nu zijn gewicht nog en diarree en ook dat lukte. Wat een sterke vent! Helemaal gezond en wel mocht hij op de site voor herplaatsing, tot opeens kopje scheef.. direct behandeld tegen EC en hij werd weer stabiel en huppelde weer vrolijk rond. Tot na een aantal maanden zijn kopje weer schever stond en hierbij ook ging tollen, weer alles uit de kast, maar het werd erger en erger. Zo erg dat hij alleen nog maar in een houten tunneltje kon liggen om stabiel te blijven, hij viel af en kon zichzelf niet meer schoon maken. De behandeling sloeg niet aan en het was niet konijnwaardig meer. Dag lieve Zeus, ik hoop dat je van de maanden hier heb kunnen genieten. We hadden je zoveel langer gegund.. 


dunya

DUNYA
10-4-2017

Dunya kwam bij ons in een drietal, allemaal prima, werd geholpen en herstelde. Werd daarna wel erg mager door diarree, maar kwam er weer bovenop en ze huppelde vrolijk rond. Ze werd geplaatst en leek daar veel te drinken en te plassen, ondanks diverse onderzoeken en behandeling tegen EC kwam er verder niks uit en bleef dit. Bij terug komst hier dronk ze gewoon normaal, raar genoeg kreeg ze wel enkele maanden later torticollis en zo erg dat het gewoon niet stabiel werd. Eigenlijk weer gelinkt naar EC, maar zeker weten doen we het nooit, want behandeling deed gewoon helemaal niks. Helaas, konden we verder ook niks vinden en werd ze erg mager. Een moeilijke beslissing, wat hadden we haar nog graag een veel langere tijd bij ons gegund. 


tristan

TRISTAN
10-4-2017

Ik weet het nog goed, dat Tristan bij mij kwam. Jaren terug al, ik haalde hem ergens weg waar hij met nog een ram op de tocht ergens vies stond. Het andere ventje was gelukkig gezond, maar Tristan met zijn traanbuisproblemen heb ik nooit durven herplaatsen, hij was toen al rond de 3 jaar en dacht ik weet niet of die oud wordt, maar jaren verstreken en 6 jaar later kreeg hij echt een probleem met zijn oog. We hebben deze nog laten verwijderen, haakjes van zijn kiezen en daar ging Tristan weer, maar hij werd wel oud.. echt oud. Minimaal 10 jaar was hij en toen was hij echt op, zijn traanbuisproblemen staken door naar oren en naar neus, hij werd benauwd en ondanks alle ondersteuning konden we hem niet meer helpen. We hebben de moeilijke keus voor hem gemaakt, de eerlijke keus. Ik hoop dat je fantastische jaren hebt gehad Tristan, maar ik weet zeker je hebt genoten met je gekkie binkies en rollen in de zandbak. 


esther

ESTHER
27--2-2017

Esther kwam in 2014 binnen via een andere opvang, omdat hier een manneke alleen zat en ze er perfect bij paste. Ze had toen al een EC verleden en was blind, maar het ging 3 jaar lang gewoon goed met haar, totdat ze ineens achteruit ging en zo snel achteruit dat er geen helpen meer aan was. We hopen dat ze toch drie fantastische jaren heeft mogen genieten hier. 


maud 2

MAUD
24--2-2017

Maud kwam via afstand binnen en eigenlijk leek er niet echt wat aan de hand zo van buitenaf. We lieten haar castreren en dat herstel ging wel wat moeizamer dan anders, maar ach dat komt ook wel eens voor. Daarna nog wat gas achtige verschijnselen twee maal, maar ze knapte snel op. Voor de zekerheid voorlopig maar bij ons blijven.. Tot ze weer niet wilde eten en er een dikke verharing te voelen was, is het haar maag? Nee, dat kon eigenlijk niet, op foto's zag het er ook raar uit en vermoeden we al een tumor. Helaas, bleek het inderdaad een tumor te zijn die helemaal verkleefd zat met haar nieren en konden we niks voor haar doen. Drie jaar jong... veel te jong.. dag lief meisje, we hadden je graag nog veel langer gegeven. 


makker 1

MAKKER
24-1-2017

Makker kwam bij ons in september 2016, met een mega abces aan zijn wang. Direct werd hij geholpen hieraan en werden de veroorzakende kiezen getrokken, hij knapte naar intensieve verzorging op en zijn gebit leek zelfs gewoon van buitenaf netjes, hij at goed hooi en genoot van zijn dames. We hadden het al voorzichtig over herplaatsing met op onze kosten eventueel naar onze dierenarts indien nodig. Voorzichtig hadden we hem bij herplaatsbaar gezet, met wel een slag om de arm uiteraard. Tot het noodlot toe sloeg.. van niks aan de hand kwijlen, mega bult weer aan de kaak en zijn oog werd eruit gedrukt. In een hele korte tijd was het helemaal mis. Hierop werden foto's gemaakt en was van binnen te zien dat de kieswortels te ver doorgroeiden, deze gaven problemen en veroorzaakten een abces aan de onderkant van zijn kaak, wat terug bleef zitten in het kaakbot en daardoor nooit weg was gegaan. Het oog werd door iets achter het oog weggedrukt. We hadden besloten hem nog een kans te geven om toch nog wat langer te genieten van zijn dames, want het was nog maar zo kort. Maar toen de behandeling volgde bleek het abces voornamelijk uit een gigantisch dik kapsel te ontstaan en kregen we ook geen verlichting bij het oog, het oog zou verwijderd moeten worden... Dat was op zich natuurlijk geen probleem, maar het was uitstel van executie, want dan hadden we nog het abces wat we niet meer weg zouden krijgen. Dan hadden we hem veel pijn moeten doen, moeten pesten met spoelen en antibiotica om vervolgens hem alsnog na een paar maanden moeten laten gaan, wat een oneerlijke en moeilijk keus was dit. Sorry lieve Makker.. 


boelie 3

BOELIE
22-1-2017

Misschien wel het meest trieste geval weer sinds tijden. Boelie kwam hier met een mini hokje met zijn broer, beide apart een mini hokje en nog maar twee jaar jong. Mogelijk heeft dat mini hokje de das om gedaan, want zijn darmen functioneerde niet zoals zou moeten. Het was al een heel rustig konijnen en als hij dan al die tijd amper heeft kunnen bewegen en daar zich bij neer had gelegd heeft dat een behoorlijke aanslag gedaan op zijn darmen. Het bleven maar brobbels en wat we ook deden we kregen het niet stabiel. Meneer bleef wel eten dat was het probleem niet, maar toch blies hij nog vrij onverwachts zomaar het kaarsje uit. Zo oneerlijk, nooit een grote ren met vriendinnetje gekend, alleen dat hokje van 40 x 40 cm.. Dag lieve Boelie, er was je zoveel meer gegund. 


frits

FRITS
3-1-2017

Frits kwam in december 2014 in de opvang, meteen viel het al op dat hij entropion had wegens het vechten met een andere ram. Door het vechten waren zijn ogen dusdanig beschadigd dat de oogranden inmiddels naar binnen krulde, gelukkig kon dit verholpen worden. Echter bleek daarbij ook wat zijn kiezen niet helemaal stonden zoals het hoorde, daarnaast was Frits een erg bang konijn dus was moeilijk te zien hoe hij zat met eten etc. Daarop besloten we dat hij bij ons bleef wonen. De gebits intervallen werden sneller en hij kreeg daarbij ook snottebellen, die niet overgingen met welke antibiotica dan ook. Zijn tanden werden getrokken en dat gaf lucht, maar na een aantal maanden kwamen er toch weer problemen. Ik bracht hem naar de dierenarts met de veronderstelling, we gaan z'n kiezen bijwerken en z'n traanbuizen doorspoelen en klaar weer, maar helaas... De kiezen was op zich niet direct wat mis, maar een grote massa drukte tegen zijn neusholte, maar de massa was niet weg te nemen. Er zat ook veel vuil bij vandaar weer de snotters. Het was een kwestie van tijd of zijn neusje werd volledig dicht gedrukt en toen moest ik de moeilijke beslissing maken.. Dag lieve Frits, we wilden je nog veel langer laten genieten van het konijn zijn, maar sommige dingen zijn gewoon niet eerlijk. 


lulu

LULU
20-11-2016

Lulu kwam in mei dit jaar binnen en had vage klachten. Van amper tot niet willen eten, tot raar onder dingen duiken. Diverse medische onderzoeken volgden, maar nergens kwam echt wat uit. Een keertje haakjes op de kiezen, maar dat was zo verholpen, voor de zekerheid op antibiotica, maar dit deed niks. Ze bleef een tijd stabiel, maar toch raar en toen vermagerde ze, weer onderzoeken, een kuur tegen EC, maar het deed niks. En opeens uit het niets werd ze extreem benauwd en was ze in no time weg, wat het ook geweest was, binnenin was wat mis. Veel te jong, zoveel meer gegund.. dag knap meisje. 


knorretje

KNORRETJE
19-10-2016

Knorretje kwam al knorrend binnen, gevonden en geen eigenaar voor hem gekomen... Wat een pechvogel, maar geluk dat hij bij ons kwam. Helaas, bleef het knorren maar aanhouden, antibiotica deed helemaal niks, een kweek kwam niks uit. Een afspraak in Utrecht zou volgen voor uitgebreider onderzoek, helaas werd hij al zo snel dusdanig benauwd en kreeg regelmatig aanvallen waarbij hij amper nog lucht kreeg, dat we besloten hem de reis naar Utrecht niet meer aan te doen en in te laten slapen, moeilijke keus als je niet weet wat het precies is op dat moment. Maar wel de beste keus die we konden maken, na sectie bleek het namelijk mis te zijn van binnen, bij zijn hart zat het allemaal niet goed en dat hadden we met de beste wil van de wereld niet goed gekregen. Ook zijn luchtpijp was vreemd en konden we niks aan doen. We hebben ons best gedaan die paar maanden dat hij bij ons was een fijn plekje te geven. Dag lieve knorrel, er was jou zoveel meer gegund. 


nemoorla

NEMO
14-10-2016

Nemo... ook dit jaar moesten we hem laten gaan, zoveel konijntjes al dit jaar die lang bij ons waren. Nemo was daar ook een konijntje van, een lief manneke dat met snotproblemen al binnen kwam, nooit hebben we het onder controle gekregen ondanks alles wat we maar konden bedenken. Waarschijnlijk kwam het uit het gebit en de dierenarts kon daar weinig aan veranderen, ook antibiotica kuren, neusdruppels, alles trokken we uit de kast, maar het ging nooit over. Wel werd het stabiel, stabiel genoeg om konijn te zijn, maar ook dat punt verlieten we... Het werd niet stabiel meer en ook niet beter meer, het werd slechter en een eerlijk leven was het niet meer. Een benauwd leven, zonder konijn te kunnen zijn, dat is geen leven... Dag manneke, we missen je vrolijke gesnotter..


kyra

KYRA
10-4-2016

Kyra kwam hier als een hormoonbommetje binnen, ze was toen rond de 6 jaar jong, na castratie werd dit gelukkig veel beter. Eigenlijk was ze daarna wel herplaatsbaar, maar is ze toch blijven plakken, omdat ze toch wat vage dingen had. Waarschijnlijk werd ze toen doof of slecht zient, want een tijdje is ze erg agressief geweest. Nadat dat tot rust is gekomen is ze bij ons in de groep gebleven waar ze genoot van het konijn zijn, tot ze gebitsproblemen kreeg, mogelijk een combinatie van ouderdom. Helaas, kwam het zo erg terug met vergroeiing vanuit het kaakbot uiteindelijk door lange kieswortels, waarbij ze ook erg mager werd, dat we hebben besloten dat het genoeg was. Een prachtige tijd nog gehad bij ons met vriendjes en een mooie leeftijd van 10 jaar.  


14433140 1763251627225583 1075524262842317881 n

KIMMIE
24-9-2016

Kimmie, mooie knappe dame... Ze kwam bij ons nadat ze op een markt te koop stond en zij mager als ze was en met een wond zat. Al snel kwamen we er achter dat het een raszuivere Thuringer was, compleet met nummers in de oren (voor wat het waard is...)... Want niks was het waard, Kimmie klopte niet helemaal, ze was een schat hoor, maar haar gedrag was vreemd. Ze at vreemd, ze deed vreemd, maar medisch gezien was er niks te vinden. Binnenin zal wel iets niet helemaal goed zijn geweest, daarom is Kimmie ook maar 1,5 jaar geworden. Veel te jong, maar wat zijn we blij dat we haar een fijne anderhalf jaar hebben kunnen geven. Dag mooie meid, hopelijk kan je nu volop genieten en binkies maken daar boven.  


bollie 3

BOLLIE
20-9-2016

Zo kort bij ons geweest en niet kunnen helpen... Eerst kwam dit mooie kereltje al binnen met olifantstanden en weinig tot niks eten. De tandjes eruit, gebit helemaal behandeld, maar nog kwam meneer niet op gang. Wat we ook deden, wat we ook inzette... rontgenfoto's, alles kwam uit de kast. De dierenarts wist het ook niet, want verder was hij wel vrolijk en deed zijn ding, hij was gewoon niet dood ziek. Tot hij echt slechter werd, het leek toch mis te zijn in zijn keel, maar we konden niks, we konden er niet bij en ondanks alle antibiotica kwam er geen vooruitgang. Omdat het nu wel lijden werd en het gebit binnen no time er ook alweer zo slecht uit zag, hebben we de moeilijke keus moeten nemen hem te laten gaan. Dag lieve Bollie, we hadden je zo graag een echt konijnenleven gegeven. 


14446019 1761622194055193 8266769845216869038 n

LUKAS
20-9-2016

Lukas kwam via afstand in de opvang en al snel merkte we dat hij apart eten zat te kauwen en daarbij ook erg kwijlde... misseboel dus. Zijn gebit was niet goed, vormde een brug over de tong en elke drie maanden moest hij weer heen onder narcose voor zijn gebit. Natuurlijk besloten we al snel dat hij een blijver was en kwam samen met zijn vriendinnetje Daisy te zitten. Hij genoot van het leven en herstelde snel na elke behandeling, behalve de laatste twee keer, meer ontsteking kwam er bij en hij knapte slecht op. Hij had ook weinig eetlust en hij was gewoon niet happy. Met de volgende gebitsbehandeling op planning, omdat hij weer last had zei de dierenarts ook dat dit binnen een week weer terug was. Weer twee kiezen eruit, maar dan nog twee kiezen die er niet uit konden en zo vreselijk slecht stonden dat die binnen een week problemen zouden geven. Het werd gewoon nooit meer goed.... en alleen maar slechter en slechter.. En is het dan eerlijk hem nog te pesten? Nee.... absoluut niet. Dag lieve mooie Lukas. 


hummer 2

HUMMER
12-9-2016

Hummer is gedumpt in Heerenveen, samen met nog een ram en een voedster. Gevolg is dat de rammen elkaar behoorlijk de tent uit hadden geknokt en beide de nodige wonden hadden. Helaas, was dit bij Hummer zo diep en door geslagen tot mega abcessen. We hebben echt werkelijk alles nog gedaan om hem te redden, maar alles ging kapot en niks herstelde. Toen zelf zijn strijdlust er ook uit was en we wisten dat we dit niet konden winnen, hoe graag wij en ook hij eigenlijk wilden, hebben we de moeilijke keuze moeten maken.. Dag lieve Hummer.. enorm kwaad ben ik op onze soortgenoten, de mens... Wat kunnen zij toch vreselijke dingen aan doen, dit had zo niet gehoeven.. 


13934777 839748219459696 3134287846784205453 n

DAME
18-8-2016

Dame werd met twee rammen gedumpt in Heerenveen. We besloten haar snel te laten castreren zodat ze snel geplaatst kon worden. Helaas, was zij hoog dragend, iets wat we niet direct konden bemerken, maar van binnen was het een drama. We besparen de details, maar als ze had moeten bevallen had ze dat niet overleefd.. helaas kon ze de operatie ook niet overleven, omdat niks gehecht kon worden. We moesten de moeilijke keus maken haar direct weer te laten gaan. Allemaal dankzij de mensen die haar op straat hebben gezet... bedankt baasjes...


14067450 1747810532103026 6731296936577883735 n

NIBBIT
16-8-2016

Nibbit kwam ooit als vrolijk manneke in de opvang, maar al waren we er achter dat meneertje darmproblemen had. Van broodmager manneke, werd hij stabiel, werd hij weer mager, had hij weer diarree.. Het was op en aan.. uiteindelijk bleef hij maanden stabiel, om ineens weer om te slaan. Herplaatsbaar was hij niet dus hij was gekoppeld met een lief meisje en daar heeft hij van kunnen genieten. Toen zijn buikje opeens opblies als een ballon en niet meer stopte met opblazen, was het ons duidelijk dat dit niet meer goed kwam. Dag lief manneke... zo jammer dat sommige konijntjes zo doorgefokt zijn :(


kareltje

KARELTJE
9-8-2016

Ooit had Kareltje geen problemen en was het ongetwijfeld een vrolijk konijntje, maar het moment dat hij bij ons kwam was er al wat mis met hem. Kareltje was blind, maar ook het lopen ging hem niet goed af. Wat er ooit is gebeurd wisten we niet, maar het werd steeds slechter en ondanks onderzoeken kwam er niets anders uit dan hersenbeschadiging, Kareltje had geen kwaliteit van leven. Zijn leven bestond uit zitten en eten, maar verder kon hij niks, kon hij niet genieten, kon hij niet languit liggen... Hij viel ook nog eens af en hoe oneerlijk het ook was, we moesten hem laten gaan. Dag lieve kleine Kareltje.


13781908 1165193986874131 5600312488030352245 n

LUCY
22-7-2016

Lucy kwam binnen via afstand, samen met een grote Vlaamse Reus. Ze knorde, dat zou ze al haar hele leven doen zeiden ze. We namen haar op, maar zagen toch dat het knorren haar erg belemmerde, ook met het mee komen met eten bijvoorbeeld. En ook was er niet zo'n klik tussen die twee wegens verschil in karakter, meneer herplaatsten we en Lucy bleef bij ons. We reden met haar naar dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht, waar ze met een rhinoscoop alles gingen bekijken, er bleek een slijmvliesplooi over haar stembanden te zitten waardoor een klein gat en dat veroorzaakte het geluid. Af en toe slijmoplosser en ze hupste vrolijk rond, ook al was ze wat minder actief dan menig ander konijn. We besloten dat ze bij ons bleef en kreeg een vriendje. Jaren heeft ze heerlijk rond gehupst, maar ze kreeg rare neurologische dingetjes, leek op E.cuniculi, maar toch niet echt. Uiteindelijk werd het zo slecht dat inslapen de enige juiste keus nog was. Waarschijnlijk een bloedpropje, we konden niks doen. Dag mooie lieve kleine knorretje Lucy.


esther en daisy BorderMaker 1

DAISY
13-6-2016

Daisy kwam jaren terug in pleeggezin, toen had ze E.cuniculi, maar is daar heel goed van herstelt en hupste weer vrolijk rond. Echter de meeste andere konijnen moest ze niks van weten tot ze Lukas ontmoette, dat was dikke mik. Ze bleef bij het pleeggezin wonen waar ze steeds meer ouderdoms klachten kreeg als blind worden, stijver etc., maar ze genoot volop van haar Lukas. Helaas, zijn er ook dingen waar je niks meer aan kan doen en als je 13 jaar bent ent steeds slechter wordt en ook het eten slecht wordt, het leven eruit is dan zijn het moeilijke keuzes, maar hopen we dat Daisy jaren heeft mogen genieten van haar Lukas. 


HOPPER
13-6-2016

hopper 1

Hopper kwam als vrolijke gezonde haasdwerg in de opvang. Niks aan de hand dachten we, hij hopte volop vrolijk rond. Gecastreerd, ingeënt en klaar om een nieuw huisje te vinden. Die kwam niet meteen en Hopper zat gewoon te wachten in de opvang. Tot hij ineens benauwder werd en niet lekker ademde, onderzoek en antibiotica volgde, hij knapte er alleen niet echt van op en werd ook mager. Nog meer antibiotica, maar nog geen resultaat. Röntgenfoto's en niks direct te vinden behalve een wat groot hart in verhouding. Vervolgonderzoek zou volgen, maar helaas het lichaam gaf het al op en hij werd zo ziek dat we de moeilijke keus hebben moeten maken hem te laten gaan. Dag lieve Hopper, ik hoop dat je nog heel veel mag rond hoppen daar boven. 


ORLA
31-5-2016

nemoorla

Toen Orla binnen kwam wisten we niet of het wel goed kwam. Kopje zo scheef dat ze alleen maar de lucht in kon kijken, maar ze knokt en ze vocht.. ondanks dat at ze en at ze.. Langzaam krabbelde ze op en haar kopje werd steeds rechter tot het stabiel was en nog maar een klein beetje scheef. We koppelden haar hier in onze groep en ze was happy, genoot van alles en was gewoon op en top konijn. Ze kreeg geen terug vallen, maar toch besloten we dat ze mocht blijven. Toen kreeg ze nog een keer een flinke ontsteking op haar tong, maar ook dat genas bij haar voorspoedig. Helaas, toch was het leven hier van korte duur, slechts een jaar hebben we van haar mogen genieten. Opeens was ze sloom, kwam steeds minder eten, ook al wilde ze wel. Na grondig onderzoek bleken haar bloedwaardes op lever en nieren helemaal niet goed, zo slecht dat we haar moesten laten inslapen. Dag lieve mooie Orla, hopelijk heb je een jaar hier volop genoten. 


SNUF
16-5-2016

snuf

Snuf kwam hier als oude opa van 13 jaar jong in de opvang. Al snel bleek hij wat problemen met zijn gebit te hebben, maar verder helemaal topfit! We lieten het behandelen en hij had nog maar enkele kiezen staan, waarvan een vervelende kies die niet getrokken kon worden. We besloten het zo te laten en regelmatig moest zijn gebitje bijgewerkt worden, etensresten verwijderd. Zodra meneer begon met kwijlen en haren plukken wisten we hoe laat het was. Zo pruttelde hij lekker twee jaar bij ons rond samen met vriendinnetjes zoals Hilaya en Bibi. Helaas, komt aan zo'n oud lichaampje een keer een eind. Toen het weer mis was met kwijlen en haren plukken in hele korte tijd besloten we een weekend spoedafspraak te maken. Helaas, het was erger dit keer en kon zich niet warm houden.. De behandeling werd omgezet in een afspraak om in te laten slapen, want het lichaampje gaf het op. Alleen zo eigenwijs als Snuf was besloot hij deze afspraak ook niet te halen en is hij zelf gegaan. Snuf heeft hier een fijne tijd gehad en een prachtige leeftijd. Het is goed zo Snuf, het ga je goed daarboven. 


IVY
15-5-2016

ivy 3

Ivy kwam hier ook samen met Parscha en nog vijf andere konijntjes. Er leek met Ivy niks aan de hand en ze was een mooie stevige dame. Helaas, opeens begon ze minder te eten en ontdekten we een dik abces onder de kaak. We zijn dit gaan behandelen en laten opereren, maar het ging maar niet weg. De hele kaak bleek hard vergroeid en nu kwam er ook een abces op haar wang. Waarschijnlijk een erfelijk iets, want ook vermoedelijke dochter Parscha had dit. We hebben besloten behandelingen te stoppen en haar te koppelen zodat ze in ieder geval nog ruimte en vriendjes kende. Na een paar weken was het mis en gaf het lichaam aan dat het genoeg was en hebben we Ivy laten gaan. We hopen dat ze toch nog van de korte tijd heeft genoten die we haar konden geven, we hadden haar graag nog veel meer willen geven. 


BIBI
13-5-2016

bibi 2

Bibi kwam als vrolijke dame in de opvang waar op het eerste gezicht niks mis mee was. Tot ze niet meer wilde eten en wel alert was. Direct naar de dierenarts en 's avonds nog onder narcose, drie rotte kiezen waren het probleem. Twee werden getrokken, de derde lukte niet en de ontsteking eronder werd behandeld. Helaas, het kwam weer terug en de derde kies kon nu wel getrokken worden, maar ze bleek ook veel schilfers te hebben en ze werd steeds kaler. Ook dit werd uitgebreid onderzocht, maar kwamen er niet echt uit wat het was. We besloten dat we vervolgonderzoeken zouden doen, maar daar kwam het helaas niet aan toe. Weer waren ontsteking in haar mondje terug en dit keer ook achter haar oog, het zat in het kaakbot en het zou terug blijven komen. Nogmaals opereren was geen optie meer voor haar en zo moesten we besluiten Bibi te laten gaan, veel te jong.. dag lieve meid... we hadden je graag zoveel langer bij ons gehouden. 


PARSCHA
30-4-2016

parcha 1

Parscha kwam hier uit een droevige situatie, samen met zeven andere konijnen in een Curver bak en nu moesten ze weg. Vanaf het begin bleek Parscha niet geweldig te eten, snel bleek al dat ze een abces had in de kaak. Na deze onder controle te hebben was het in korte tijd weer mis, nu een abces onder haar kaak. Weer opereren, bleek er los bot te zitten, dat weghalen en weer herstel. Weer leek het weg te zijn om vervolgens weer mis te zijn, hele kaak zat vergroeid en klopte niks van. In de tijd kwamen we er achter dat Ivy, vermoedelijk de moeder van Parscha hetzelfde probleem had. Helaas, konden we er niks meer aan doen, want meer bot weghalen was geen optie en het was al in het bot gaan zitten. Toen Parscha zelf aan gaf dat het genoeg was geweest hebben we hem daarom met pijn in ons hart laten gaan. Dag lieve Parscha, wij gunden je veel en veel meer. 


KYRO
24-4-2016

kyro

Kyro werd jaren terug gevonden, gedumpt in het bos terwijl hij alleen maar kleine rondjes kon lopen door E.cuniculi. Met succes konden we hem nog behandelen en genoot van het leven. De laatste maanden waren er echter vage klachten en stond hij al onder behandeling, maar konden nog niet direct een link leggen wat er aan de hand was. De ene test na de andere werd gedaan, maar hij was ook niet doodziek. Daarom was het nog onverwachts dat hij ons verliet. Het lichaam was gewoon op, misschien was hij wel veel ouder dan we dachten, want dat bleef een vraagteken. Dag lieve Kyro. 


BUGSY
21-4-2016

bugsy

Bugsy kwam binnen als mini klein konijntje van 6 weken met een gigantische onderbeet. Zijn tanden groeiden alle kanten op, maar was op het begin veel te jong om direct te laten trekken of iets aan te doen. Daarom hebben we hem eerst ouder laten worden en zijn tanden regelmatig laten bijwerken. Toen hij eindelijk "groot" (want groot was hij niet) genoeg was hebben we hem laten helpen. Helaas, bleek de kaak nu ook scheef te staan en was de kans dat het goed kwam maar heel klein. Toch vonden we dat hij het verdiende.. De eerste dag na de operatie ging het goed, maar helaas een dag later was de boel door het veel te kleine neusje zo gezwollen dat we alsnog hebben moeten kiezen hem te laten gaan. Dag lief klein mannetje, vreselijk dat er mensen zijn die kleiner, kleiner, kleinst willen fokken en daarom kopjes te klein zijn. 


JESSIE
20-4-2016

jessie

Jessie is echt een pechkonijn geweest.. Eerst gevonden worden, vervolgens jongen krijgen waarvan ze niet wist wat ze er mee moest. Toend werd ze eindelijk herplaatst en de volgende dag werden we al gebeld dat ze volledig verlamd van achteren was.. EC... Met veel moeite hebben we haar weer op de poot gekregen, tijdelijk een karretje, maar uiteindelijk deden de achterpoten het weer. Na maanden van rust, kon ze als de beste rennen alleen had ze zoveel last van haar hormonen dat ze alles aanviel. Daarop besloten we haar te laten castreren, maar helaas na de operatie bleken er vreemde complicaties te zijn. Helaas, heeft ze dit niet gered. Wat is het leven soms verschrikkelijk oneerlijk... Sorry, lieve Jessie.. we gunden je zoveel meer. 


DOT
30-3-2016

dot

Dot kwam hier met syfilis en op het begin liep ze rondjes. Na een succesvolle behandeling voor syfilis en voor de zekerheid EC werd ze weer gelukkig konijn. We koppelden haar hier in de groep met niet plaatsbare nijntjes en ze genoot, want herplaatsen vonden we met haar toch een beetje eng. Tot ze opeens de kop scheef had en begon te tollen, EC was terug en heftig. Na maanden van behandeling, klein beetje verbetering en weer harde verslechtering hebben we de keus moeten maken. Haar leven bestond uit tollend rollen naar het eten, dan eten en de hele dag zitten. Een normaal konijnenleven zat er nooit meer in, de EC had teveel schade aangericht. Dag mooi lief meisje, we hadden je graag no veel langer bij ons gehad. 


HILAYA
15-2-2016

hilaya

Hilaya haalde ik, omdat men afstand wilde doen. Meteen had ik al door dat Hilaya met haar ongeveer 7 jaar jong niet het meest gezonde konijntje meer was. Het hartje klopte onregelmatig, ze was schilferig en snotterig, maar ze genoot wel van de dingen. We hebben geprobeerd de schilfers en snotters onder controle te krijgen, maar dat bleef terug komen. Ze bleef in de opvang wonen, eerst met Nemo en later toen haar lichaampje wat minder werd binnen in ons pleeggezin met Snuf. Ze waren dolgelukkig met elkaar en hebben een fantastische tijd gehad. Tot toch nog onverwachts Hilaya plotseling is overleden, maar we weten zeker dat ze nog genoten heeft van wat het leven haar hier gebracht heeft.


 


BIMBA
4-1-2016

bimba

Jaren terug kwam Bimba binnen in de opvang, maar ze bleek urinebrand te hebben en dat bleef maar terug komen. Soms heel lang niet, dan weer wel. Behandeling tegen E.cuniculi werd ingezet en elke keer verdween het gelukkig weer. Herplaatsen konden we in deze situatie niet dus ze bleef bij ons. Samen met Tarzan heeft ze prachtige jaren gehad tot ze opeens plotseling is overleden, verwachting door schade van de nieren door de E.cuniculi. Te jong, maar met fantastische jaren. Was ze in het bos blijven zitten dan had ze geen mooie jaren gehad. Dag lieve mooie Bimba, we gaan je missen. 

 

 


MR. MCFLUFFY
7-12-2015

mrmcfluffy

Daar stond je dan op marktplaats.. Nou uhhh eigenlijk je hok, jij mocht er eventueel wel bij, maar je had wel een scheef koppie. De veearts had er naar gekeken, maar er was niks aan te doen. We haalden je op, het hok kon ons gestolen worden.. De vraag wat als het konijntje niet werd mee genomen en het hok wel? Het werd ons al snel duidelijk, het bos.. Dat had je nooit overleefd, helaas uiteindelijk dit ook niet, want je liep al sinds augustus met een scheef kopje en nooit was er wat aan gedaan. Snel begonnen we met de behandeling, je genoot gewoon van alles, toch lag je van het ene op het andere moment dood. Waarschijnlijk was het allemaal te veel in het hoofdje, slaap zacht lief manneke.. We hopen dat we je toch nog een tijdje een fijn plekje hebben kunnen bieden.

 


WOLK
7-12-2015

wolk

Mooie knappe Wolk, gevonden in Elim.. een echt raskonijn, nog jong 6 maandjes oud! En zoveel problemen, net of het mis was in je kopje. Scheve tanden, dat was nog te verhelpen, maar opeens gigantische abcessen onder je kin. En snotters uit je neus, behandelen deden we voor zover we konden, maar het ging moeizaam, maar steeds werd je wat beter. Tot je epileptische aanvallen kreeg.. dat ging niet goed en opeens bleef je hangen in een epileptische aanval. We hadden je zo graag meer gegund... ruimte, een vriendinnetje.. maar helaas jouw tijd ging veel te snel. 

 


SARAH
17-11-2015

sarah

Sarah bijna drie jaar geleden kwam je in de opvang.. E.cuniculi.. je herstelde. Je oogje werd verwijderd en het kwam goed. Je hormonen werd je gek van dus we lieten je castreren. Daarna ging het perfect met jou en je vriendje Winnetou, maar niemand wilde jullie adopteren.. het is toch een beetje spannend als EC patientje. Het ging prima met je, je at goed en deed het goed en genoot van je vriendje. Tot de laatste dagen.. je at minder en was niet jezelf. Op naar de dierenarts, waar we overal bulten vonden over je hele lijfje, zo raar. Bloedonderzoek wees uit dat het mis was met jou, je nierfuncties waren helemaal verkeerd. Nog een foto, maar ook dat zag er zo slecht uit dat we hebben moeten besluiten je te laten gaan. Van binnen was het allemaal tumor.. Dag mooi meisje, we hopen dat we je toch een leuke tijd hebben kunnen geven met je vriendje Winnetou. 


COCO
3-11-2015

coco

Coco kwam als mooie dame in de opvang met een oog wat niet helemaal goed was, maar echt last had ze er ook niet van. We besloten haar destijds met Jelle die alleen zat te koppelen en als koppel te herplaatsen, helaas Jelle had andere plannen, want als we het woord herplaatsen maar uitspraken had meneer weer een probleem. Zo bleven Jelle en Coco bij ons pleeggezin wonen. Ze hebben heerlijke jaren samen gehad, tot Coco geheel onverwachts overleden is, we vonden haar 's ochtends zomaar. Nooit verwacht, toch gebeurd.. Wat er is gebeurd zal altijd onbekend blijven, maar we weten wel dat ze heeft genoten met haar Jelle.  

 


LILLY
29-10-2015

lilly 1

Ik weet het nog goed dat jij in de opvang kwam knappe Lilly. Je vrouwtje had heel veel moeite om afstand te doen, maar kon jou niet meer het leven geven wat jij nodig had. We beloofden goed voor je te zorgen en op zoek te gaan naar het leventje wat jij nodig had. Dat ging niet 1,2,3, maar dat kwam echt wel dat wisten we zeker! Was het niet zo dat er een sluipmoordenaar in je lichaam actief was dat niemand had kunnen weten. Je was maar een paar maanden bij ons, maar je liet zo'n indruk achter zo'n prachtige ondeugende zwarte dame. Zo krachtig en vol energie. Helaas, je baarmoeder werd je na een heel kort ziektebed fataal. We hopen dat je toch genoten hebt van de maanden bij ons en bij je vorige vrouwtje, maar dat kan niet anders. 


GLUCK
6-10-2015

gluck

Je kwam binnen met een blaassteen zo groot als een knikker. Je was gevonden en de dierenambulance bracht je, maar je eigenaar was al snel bekend. Echter deze wilde niks doen aan de blaassteen, je ging vanzelf wel dood.. Uiteindelijk heeft ze afstand van je gedaan, want dit kon echt niet! We hebben je direct laten opereren en dat ging goed, ook daarna ging het uitstekend. Waarom je dan opeens zo ziek werd.. Je werd opgenomen bij de dierenarts en ook die kon het niet verklaren, je blies al snel je laatste adem uit. Ook sectie heeft geen duidelijke uitslag kunnen geven. Het spijt me heel erg dat je niet even echt konijn hebt kunnen zijn met een lief vriendinnetje aan je zij. 

 


LUNA
28-8-2015

luna 1

Luna kwam hier binnen met haar olifantstandjes. Een bijzonder meisje, vol pit en ontzettend lief. De tandjes werden getrokken, maar gaven wat problemen, omdat ze vast zaten in het kaakbot. Gelukkig, uiteindelijk toch gelukt, ze werd gecastreerd en het ging super met haar. Ze was vrolijk en enthousiast en klaar om op zoek te gaan naar een nieuw plekje. Helaas, liep dat heel anders af... opeens vanuit het niets was ze benauwd en snotterig, ze zat helemaal vol. Met spoed proberen te helpen, vernevelen om haar maar lucht te laten krijgen, helaas binnen die dag was het ook gebeurd.. Waarom zo plotseling? Ze was zo goed in haar doen.. dag lieve kleine Luna, we hadden je nog veel meer willen geven.. 

 


SUUS
25-8-2015

suus

Suus was gedumpt in het bos.. een prachtige zwarte dame. Degene die haar gevonden hadden brachten haar hier, een magere dame met vieze prut ogen. We besloten haar eerst maar weer is op gewicht te krijgen, ze at goed en ze kwam wat aan, helaas stagneerde dat opeens. Verder onderzoek en haar longen bleken amper nog te functioneren, behandelen dan maar proberen, helaas dat mocht niet baten. Ze werd steeds slechter, we hebben haar nog zo'n mooi mogelijke tijd gegeven en toen het niet meer ging en te benauwd was haar laten gaan. 

 

 


VOGEL
10-6-2015

vogel

Je leven moest nog maar net beginnen, bijna 2 jaar jong en in de opvang wachtend op een baasje met een leuke vent en een grote ren. Zo ontzettend hormonaal alleen, daar moest wat aan gebeuren. Je werd gecastreerd zodat je meer rust in je lichaam kreeg, je baarmoeder was een drama, zo jong en zo'n drama.. Je herstelde goed dus we hadden goede hoop, maar helaas twee weken later kreeg je een bal in je buikje. Het knapte niet op met antibiotica, nou ja je eetlust wel weer, maar de bal niet.. Geen ontsteking.. Op de foto dan maar en daar was de bal een grote massa. Helaas, weer een operatie.. een tumor verkleefd aan je andere organen. Ze hebben nog enorm hun best voor je gedaan om het weg te halen, maar het mocht niet baten...

Dag lief Vogeltje.. vlieg maar lekker over de groene weides met je vliegtuigoren.


MERLIN
7-7-2015

merlin 1

Merlin een al wat ouder ventje, kwam hier samen met o.a. Mara en Jimmy. Gelukkig geen problemen met de darmen en hij genoot van het leven in een groepje hier, want herplaatsen wilden we hem niet meer gezien zijn verdere gezondheid. Wat traanoogjes, wat mijt.. ach hij werd wel weer wat de oude. Helaas, die traanoogjes met die verstopte traanbuizen veroorzaakte een probleem, een uitpuilend oog met een abces er achter het gevolg. Snel opereren, proberen nog wat te kunnen, maar zo diep zo moeilijk.. Helaas, de operatie was dan ook te veel. Toch zijn we blij dat we hem nog een tijdje een leventje hebben kunnen geven binnen de groep, daarvan heeft hij echt genoten.

 


PUKKIE
7-6-2015

pukkie 3

Pukkie kwam bij ons in de opvang, omdat hij geplaatst was bij mensen met zijn broer, dat zou wel goed gaan zeiden ze daar. Echter, niks was minder waar het was knokken. Zijn broer bleef daar wonen en er kwam een leuke dame van ons bij en wij zouden datzelfde voor Pukkie regelen, wilde het niet dat het helaas anders liep. Pukkie was helaas niet zo gezond als het zo 1,2,3 leek.. darmpjes met brobbels, toch hebben we hem nog hele lange tijd stabiel gehouden en lekker de ruimte met een nijnenvriendinnetje. Helaas, op gegeven moment was het toch helemaal mis en hebben we Pukkie moeten laten gaan. 

 

 


MYJOU
2-6-2015

myjou 3

Mooi klein mupke met haar rode ogen... Een dametje wat vanaf het begin toen ze bij ons kwam al wat ouder was en niet de beste gezondheid. Toch deed ze het op zich prima eerst, lekker in een groepje konijnen, want plaatsen durfden we haar nog niet. Ze leek zich prima te vermaken, tot ze opeens onderkoelde en stopte met eten. Snel naar de dierenarts, zoeken naar een oorzaak, maar zo snel als we waren.. het had geen zin meer. Alles ging zo enorm snel en Myjou glipte binnen no time uit onze handen.. Dag klein roodoogje.. 

 

 


BOB
1-6-2015

bob 2

Super grappig klein ventje Bob, wat een lolbroek was jij. Alleen wat aan de iele kant toen je binnen kwam.. helaas bleek je dan ook een longontsteking te hebben, waarschijnlijk al langere tijd. Direct hebben we antibiotica ingezet, maar helaas mocht dit niet meer baten. Dag klein vrolijk manneke, we balen er van dat we jou niet van een leuk nijnenleven hebben kunnen voorzien.

 

 


JIMMY
25-5-2015

jimmy 1

Jimmy uit dezelfde situatie als Mara en ook dezelfde problemen als Mara.. Het zou ons zelfs niet verbazen als het familie is.. Ook hij bleef maar wisselende problemen hebben met ontlasting en darmen, verdroeg niks en het was moeizaam hem stabiel te krijgen. Helaas, werden deze problemen bij hem dan ook fataal en dat is heel oneerlijk. Ook hadden we hem zo graag nog een lief nijnendinnetje gegeven met veel ruimte...

 

 


DWARREL
30-4-2015

dwarrel

Dwarrel kwam hier via de dierenambulance, gevonden. Vieze pusoogjes, diarree, mijt en aan de magere kant een behoorlijk opsomming. We gingen met hem aan de slag om hem weer de oude te krijgen. De kiezen werden behandeld, de mijt werd behandeld en hij leek echt veel beter te worden.. maar opeens ging hij heel hard achteruit en was het kaarsje op.. Het kwam zo onverwachts.. Maanden later mailde het baasje een keer, die had de website Amivedi gevonden. Het ventje bleek al ruim 10 jaar oud te zijn.. Dan is met al die medische dingen, hoe goed je, je best ook doet het niet raar dat het kaarsje op was. Desalniettemin vinden we het natuurlijk erg jammer dat we hem niet een leuk nijnenleventje met vriendinnetje hebben kunnen geven.

 


TORRES
17-2-2015

torres

Prachtige mooie Torres die bij ons in de opvang kwam als jonge Vlaam. Abcessen aan de poot en op zijn rug, maar dat was te behandelen. Helaas, die aan zijn poot was toch wel heftig, opeens zat het in zijn voet en weer naar boven. Met gewone behandeling kregen we het niet weg, dus het moest geopereerd worden, een moeilijke operatie, maar we wilden er toch voor gaan. Een gedeelte van het bot van zijn poot is weg gehaald en toen was het de grote vraag, komt dit nog goed? Daarom is hij toen bij ons blijven wonen en dat ging prima. Echter na een tijdje kwam er een ander probleem, grote klonten deeg in zijn darmen wat er niet goed uit zag. Bij de dierenarts kijken, foto's maken, proberen de "deeg" los te krijgen, maar niks lukte. We hebben toen moeten besluiten hem te laten gaan. Na sectie bleek de blinde darm verstopt te zitten, iets waar we niks aan konden doen.. Dag mooie knappe vent, zo oneerlijk het ene overwonnen en het andere wordt je fataal... 

 

 


MARA
30-7-2015

mara 2

Mupke Mara kwam hier via afstand vanuit een tehuis waar teveel konijnen waren en het overzicht kwijt waren. Natuurlijk vangen we lieve Mara op en zorgen voor haar. Helaas, ze had problemen met haar darmen en wat we ook deden, welk onderzoek ook.. helpen lukte niet meer. We hebben er toen voor gekozen haar gewoon nog een hele fijne tijd te geven en toen haar tijd was haar te laten gaan. Dag mooi meisje.

 

 


QUEENIE
30-12-2014

december queenie

Lieve kleine Queenie, je was een pitbull toen je hier kwam, alles wat in je buurt kwam viel je aan. Maar toch een lieve kleine Queenie met je prachtige lange haren. Zomaar buiten de deur hadden je baasjes gezet, koud in de decembermaand gedumpt als een stuk vuil..

Helaas, je plaste bloed en we wisten dat, dat meestal foute boel was. De operatie volgde op 30 december en daar bleek al snel dat je baarmoeder een drama was, tumoren die verkleven met je darmen en je milt, onmogelijk te operen. Hoeveel pijn zou je al hebben? De keuze die we moesten maken was moeilijk, maar onmogelijk een andere keus te maken. Dag lief meisje het spijt me dat je bij zulke nare soortgenoten van mij bent terecht gekomen.


MEREL
31-8-2014

augustus Merel2

Merel een prachtige meid die in de opvang kwam met wat darmprobleempjes, daarom bleef ze maar bij ons wonen samen met Kyro was het dikke mik en ze leefden heerlijk samen. Toen werd Merel ziek, heel erg ziek, een gigantische gasbuik was het gevolg, het was net een wandelende ballon. Foto's werden gemaakt en daarop was het gas te zien, maar geen oorzaak. Opereren dan maar en ondanks dat ze wel het gas weg konden krijgen, het bleef ook terug te komen. Helaas, was het ook onmogelijk om de oorzaak aan te pakken en moesten we de keuze maken om Merel te laten gaan.

Dag lieve Merel, we hopen dat je nog genoten hebt met je lieve vriendje Kyro.

 


DAPPER
14-9-2014

augustus Dapper

Dappertje was gedumpt bij een vrijwilliger van de dierenambulance die zorgde dat hij zo spoedig mogelijk bij ons kwam.

Dappertje die al tijden moest vechten voor zijn leven, broodmager, vies, stinken, vieze ogen, schilferige vacht, maar knokken deed hij. Hij at en at, maar zijn lichaam leek het niet meer goed op te nemen, wat wij ook probeerden, maar hij bleef doorvechten ondanks dat hij amper kon lopen door zijn verzwakkingen. Helaas, de verwaarlozing eiste zijn tol, want opgegeven moment kon die echt niet meer staan en daarna ging het vrij snel. Hij was op.. op van vermoeidheid. Dag lief Dappertje, je hebt heel erg je best gedaan, rust nu maar.

 


MISTY
25-8-2014

misty 3

Knappe Misty kwam in de opvang als een probleemloos konijn. Niks aan het handje met haar alleen een pittige tante. Daarom werd ze gecastreerd en op zoek weer naar een huisje, deze kwam niet en opeens werd Misty snotterig en benauwd. Op naar het pleeggezin een kuur antibiotica en daar was Misty weer. Weer een maand op zoek naar een baasje, maar wat krijgen we nou opeens weer benauwd. Weer antibiotica en dit sloeg aan, gestopt, maar heel snel kwam het weer terug. Dan maar aan de antibiotica en doorgaan, foto's van de longen, maar niet echt iets noemenswaardig.

Opgegeven moment verslechterde het alleen maar ondanks de medicatie en toen hebben we besloten het nog onder narcose te bekijken in de keel. Helaas, bleek toen de hele luchtpijp helemaal ontstoken, geen antibiotica had er ooit tegen op gekund, wel onderdrukken, maar niet genezen. Daarvoor moest het open en dat kan in een luchtpijp niet. Helaas, hebben we Misty toen moeten laten gaan ondanks dat ze nooit echt een konijnenleven heeft gehad en dat is echt moeilijk. Dag lieve Misty.


JAMES
17-7-2014

james

Ach het lieve oude ventje.. 9 jaar oud en hij moest nog is weg, omdat de kinderen nu toch allemaal het huis uit waren en hij was toch niet lief hij zou bijten. Hij kwam hier met een tumor aan zijn bal en die hebben we eerst maar is laten verwijderen, ondertussen kwamen we er achter wat voor een schat het was.

Omdat hij toch wel wat ouderdomskwalen had hadden we al snel besloten dat hij in de opvang bleef, samen met Anne ging hij wonen. Een heerlijk gelukkig stel! Helaas, na een half jaar kwamen de ouderdomskwalen in grote getalen en werd hij ook mager, hij was niet meer happy, at, maar dat was het ook. Na alles uitgesloten te hebben en geen vooruitzicht en een unhappy James is hij helaas ingeslapen, maar we hebben hem hopelijk nog een prachtig half jaar gegeven.

 


CHRISSIE
3-6-2014

chrissie 4

Chrissie was een heel bijzonder meisje. Ik weet nog wel toen ze in de opvang kwam met een zwaar aangeknaagd hok wat eigenlijk net niks meer was.. een smal rennetje niet echt om binkies in te maken. Haar vriendje was gepakt door een roofdier en nu was het tijd voor Chrissie om te verhuizen. Toen ze werd gecastreerd kwamen we er achter dat ze een tumortje aan haar poepertje had, healas niks aan te doen en daarom bleef ze in de opvang wonen, want hoe snel zou het ontwikkelen? Dat ging eigenlijk prima, nooit echt last van en ze leefde gelukkig in een groepje, tot ze verkouden werd en magerder, toen is ze uit het groepje gehaald en gekoppeld aan Pukkie waar ze vervolgens helemaal happy mee was.

Helaas, werd ze opeens slechter en chagrijnig, waar kwam dit vandaan? Een kaakabces had haar ditmaal te pakken, helaas was het een abces waar onmogelijk wat aan gedaan kon worden en hebben we haar nog laten genieten zolang ze het zelf aan gaf. We hopen dat we haar nog een laatste mooie tijd hebben mogen geven.


WOLF
3-5-2014

wolf

Wolf kwam hier samen binnen met zijn broer Leon. Gigantisch ontstoken oog waarbij het abces tot diep binnenin liep. De mijten kropen volledig door zijn oren toch vond en we dat hij een kans verdiende. Helaas, is het niet gelukt met deze kans, want al snel verslechterde hij en verloor de strijd. Het is ontzettend jammer dat mensen het zover laten komen en niet eerder ingrijpen. Dag lieve Wolf.

 

 

 


LEON
23-4-2014

leon

Leon kwam zwaar verwaarloosd in de opvang. Zwaar ondervoed, mega oormijt en kon amper nog op zijn poten lopen. Echter wilde meneer wel, vechten deed hij, maar het was al te laat, veel te laat, alles sloeg naar binnen en er was geen houden meer aan. Helaas, hebben we hem moeten laten gaan, want herstel was niet meer mogelijk. Hopelijk heeft hebben we hem nog de liefde kunnen geven voor de week dat hij bij ons was.

 

 

 

 


PEPPER
7-1-2014

IMG 7782 border BorderMaker

Pepper is in de opvang gekomen toen hij nog maar een uk was van 4 weken. Samen met zijn vader, broertje en hoogzwangere moeder. Helaas, bleek bij het groter worden van Pepper al snel dat hij zogenoemde olifantstandjes had die getrokken moesten worden. Helaas, kwam ze na de eerste keer terug, maar na de tweede keer was dat goed. Echter bleek hij ook niet echt mooie kiezen te hebben waarvoor hij vaker onder behandeling moest. Op deze basis bleef Pepper in de opvang wonen. Echter hij bleek veel sterker dan ooit verwacht. Nooit had hij eigenlijk wat, af en toe de kiesjes, maar dat was redelijk zeldzaam. Tot hij last kreeg van zijn oog, maar na even kregen we dat onder controle, maar vlak daarna trof E.cuniculi hem en toen ging het snel. Hij werd mager, had last van zijn evenwicht. Zijn evenwicht werd met behandeling nog goed, maar wat hij ook at hij nam niks op en kwam niks aan. Tot zijn lichaam zei nu is het genoeg en hij er zelf klaar mee was... Dag lief klein manneke..


YUNA
25-11-2013

jelle en yuna 6

Yuna was een dame van een grote groep inteeltkonijntjes en had raar gegroeide schoudebladen ze staken raar boven haar uit en had een enorm rare buik, maar niks hier in te vinden. In de tijd dat deze groep bij ons zaten zijn er diverse konijntjes overleden vrij onverwachts en meestal darm gerelateerd. We wisten dat de kans dat ze oud zou worden klein was, maar ze genoot zo lekker. We besloten haar in ieder geval in een groepje te huisvesten met ruimte zodat ze in de tijd dat ze bij ons zat konijn kon zijn.

Helaas, opeens een verstopping uit het niets... medicatie gegeven en het leek redelijk te gaan die avond. De volgende dag was het helaas echt mis, bollen in de buik, ondertemperatuur. Hupsakee naar de dierenarts, maar alles wat we al deden was ook het geen wat wij konden. Darmen zat nog geluid in dus die deden hard hun best. Helaas, binnen 24 uur nadat de verstopping begon is ze alsnog overleden. We hopen dat je nog een hele fijne tijd hebt gehad meisje.

 


WIZZY
19-11-2013

foto

We haalden je ergens op met je betraande oogjes, want je was niet goed genoeg meer voor de fok. Een lief klein grijs hangoormeisje, maar betraande oogjes hebben altijd een oorzaak. Helaas, was die oorzaak bij jou onbehandelbaar. Een paar grote abcessen zaten vast in je kaak tot in je kaakbont, behandelen lukt dan helaas niet meer. Maar je was nog zo goed toch? Zo vrolijk! Lekker aan 't smikkelen! We besloten je nog een tijdje te laten genieten met andere konijntjes die medisch niet helemaal 100% fit waren en wat genoot jij. Je kon konijn zijn, je had de ruimte en werd gepoetst door je vriendjes.

Helaas, was dit van hele korte duur, je werd al snel magerder, maar eten deed je nog steeds als de beste. Toen werd je ook zwakker en kwam de nekslag en alles kwam er uit van achter. Je lichaampje was op, je bleef eten, maar was ongelukkig. We wisten dat het nu de tijd was om je te laten gaan. We hopen dat je op deze manier toch nog even hebt kunnen genieten van het konijn zijn en dat je nu geen pijn meer hebt.


HOPE
16-11-2013

Hope

Ik weet nog heel goed hoe het ging. Je vorige baasje kwam afstand doen van jou en drie andere konijnen. Ik opende het eerste mandje en bekeek het konijntje en zette het in de ren. Ik opende het tweede mandje en ik hoorde vreemde geluiden uit het dichterbij komende derde mandje. Een geluid of er iets in zat wat benauwd was. Ik zette het tweede konijntje in de ren en ik deed je mandje open. Wat ik toen zag heb ik nog nooit gezien bij konijnen.

Daar zat je kleine Hope.. Bekje zo ver mogelijk open om maar lucht te krijgen, het neusje helemaal vies en ogen die er bijna uit vielen. Mijn eerste reactie was dat zij zelf maar met jou naar de dierenarts moesten, maar ja de kennis die er nu al niet was zou die dan wel komen? Je bleef en je mocht bij de topper Harriët in de pleegzorg. We begonnen met je behandeling de ene na de andere kuur, maar niks sloeg echt aan. Na het zoveelste gesprek met de dierenarts, weer mee, weer in paniek, weer benauwd, want je was zo'n bang konijntje. Als je, je maar rustig hield dan ging het wel goed. Je mocht een nieuwe kuur en moest vernevelen, de laatste optie. Helaas, was dat al te veel, want de dag er na heb je zelf het kaarsje uit gedaan. Was je maar gewoon direct behandeld, dan was dit waarschijnlijk niet nodig geweest. Bijzonder meisje, we missen je. 


SEM
11-10-2013

Sem kwam hier binnen met gigantische urinebrand. Zijn hele kontje was helemaal nat en het huidje flink geirriteerd. Meneer zijn we direct hiervoor gaan behandelen, maar het sloeg maar niet aan en ook kreeg hij problemen met zijn darmen. Helemaal niks hielp, er was gewoon te laat ingegrepen. Helaas, had de dierenarts waar de vorige eigenaren heen waren geweest het ernstig onderschat waardoor hij al een tijd hiermee rondliep.

Omdat niks aansloeg hebben we bloedonderzoek laten doen en die waardes waren absoluut niet goed. Het lichaampje was binnen zo kapot dat we helaas niks meer konden doen. We hebben het lieve vrolijke ventje in moeten laten slapen. Sorry, kleine man..


UKKIE
9-7-2013

DSCI0101Ukkie is gedumpt bij het bekende hertenkampje in Hoogeveen. Hij is sinds hij gevonden is altijd al snotterig achtig geweest, in ieder geval niezen, maar weinig snotters. Na diverse kuren wilde het niet vlotten en ook werd hij behoorlijk fel. Daarom is hij in pleeggezin gaan wonen zodat hij wat meer ruimte en een vriendinnetje had. Ondanks dat er aan Ukkie nog weinig te merken was behalve dat hij veel moe was heeft hij ons toch vrij plotseling verlaten. Er was dan misschien toch meer mis met zijn lijfje. Geheel onverwachts heeft hij 's nachts zijn laatste adem uitgeblazen. Klein ventje we gaan je enorm missen en hopen dat je nog even konijn hebt kunnen zijn.

 


SORRO
9-7-2013

sorroSorro komt bij een boerderij weg waar ze het maar leuk vonden om nestjes te verkopen en meer nestjes. Tot de afname er niet meer was en tjah toen met al die rammen en voedsters? Gelukkig was er iemand die zich om het lot bekommerde en op haar kosten de rammen liet castreren waaronder Sorro. Helaas, kreeg Sorro een gigantisch kaakabces wat ook zij niet kon bekostigen en de eigenaren niet wilden bekostigen. Hierop heb ik gezegd laat maar hier komen! Hij bleek totaal verkeerd staande tanden te hebben en een flink rotte kies waardoor het abces veroorzaakt werd. Sorro heeft vervolgens maanden in pleeggezin gewoond om te kijken of we alles konden verhelpen, helaas bleef het abces maar terug komen. Het leek in het kaakbot te zitten en niet meer te genezen, op gegeven moment was Sorro er zelf helemaal klaar mee en verstopte zich, de pus liep uit zijn neus. Een keus voor ons dat wij hem helaas moesten laten in slapen..

 

 


THOR
30-5-2013

thorentarzanThor is in de opvang gekomen nadat er van hem afstand gedaan is. Al snel merkten we dat het mis was met dit mannetje, een continue tranend oog wat hem erg veel irritatie opleverde. Hierop is hij naar de dierenarts gegaan en bleek hij een slecht gebit te hebben. Hieraan is hij geholpen en zijn traanbuizen zijn doorgespoeld. Na een tijdje op antibiotica leek uiteindelijk de onsteking bij zijn oog weg te zakken. Helaas, bleef deze keer op keer terug komen de ene keer heftiger dan de andere keer. Opgegeven moment kwam de ontsteking uit zijn oren en neus en was voor ons het moment dat we hem echt moesten laten gaan. Hij liet het zelf ook merken dat hij nu pijn had en niet verder wilde. We missen je dappere vent!

 


JOE
15-3-2013

578418 357791984281006 585749880 n BorderMakerJoe is enkele jaren geleden in de opvang gekomen als vrolijke hangoorvent. Na zijn castratie en inenting mocht hij geplaatst worden en dat ging dan al snel zo'n knappe vent! Helaas, kort nadat hij herplaatst was kreeg hij last van de parasiet E.Cuniculli die tot uiting kan komen door stress, weerstandverlaging etc. Vele konijnen zijn hier helaas drager van. Zo ook lieve kleine Joe.

Na veel medicatie bij zijn nieuwe baasjes was het een wandelend skelet geworden, niks sloeg goed aan. Hierop is hij terug gekomen in de opvang om als laatste poging te proberen met meer ondersteuning hem er bovenop te krijgen. Grotendeels is dat uiteindelijk gelukt met de hulp van ons lieve pleeggezin Harriët!

Helaas, kreeg hij regelmatig terug vallen en daarbij ook abcessen aan zijn kaak. Hij heeft een hele tijd met een ander EC meisje samen gewoond die ook regelmatig terug vallen had, maar helaas is zij overleden. Daarna heeft Joe nog een tijdje met Bimba samen gewoond waar hij heftige verkering mee had. Helaas is Joe kort nadat hij nieuwe verkering had ingeslapen. Het ging niet meer, na de operatie van het eerste abces waren er twee abcessen terug gekomen. Na deze behandeld te hebben waren er nu drie abcessen terug gekomen, ondanks het blijven spuiten met antibiotica. We hebben alles gedaan om hem nog te laten genieten en konijn te zijn. Dat heeft hij gedaan samen met Lizzy en Bimba heeft hij genoten. Hij is nu weer bij Lizzy in het gras waar hij lekker van kan knabbelen. Sorry, klein ventje dat je niet lang kon genieten van het leven.